DR. PUHA SÁNDOR

Full text search

DR. PUHA SÁNDOR
DR. PUHA SÁNDOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Tulajdonképpen kétfelé szerettem volna feltenni a kérdést, de nyilván az egészségügyi tárcával megbeszélték a tennivalókat, illetve a választ.
A veszettség állatokról emberre átragadó betegség, a problémák elsősorban közegészségügyiek, a tennivalók azonban - állategészségügyiek - az FM tárca hatáskörébe tartoznak. A veszettséget korábban sikerült teljesen visszaszorítani, azonban a vadon élő állatok között a veszettség még mindig igen elterjedt és a vadon élő állatokkal közvetlenül érintkező háziállatok, elsősorban macskák okozzák a veszettségi eseteket. A per os vakcinázásra most már a vadon élő állatok között is van lehetőség, azonban ez igen tetemes pénzekbe kerül, Magyarország nyugati határai mentén 6000 négyzetkilométeren történik meg a vadon élő állatok vakcinázása, ezt ha 40 millió forinttal számolom - úgy tudom, annyiba kerül - az egész ország területére mintegy 700 millió forintot jelent. Úgy érzem azonban, mindenképpen bővíteni kell a vakcinázott terület határait.
Milyen lehetőséget lát erre államtitkár úr? Honnan látják előteremthetőnek a pénzt, ami ehhez szükséges? Esetleg más állatok, háziállatok, például a macskák vakcinázásának kiterjesztésével lát-e lehetőséget arra, hogy visszaszorítsuk ezt a halálos betegséget? Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi