DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A pótköltségvetés vitája során röviden szót ejtettünk arról, hogy nem látszott örvendetes jelnek az, hogy 200 millió forinttal megkurtítódott a doktoranduszok ez évi költségvetése, ha még oly nemes cél érdekében is. Akkor módosító indítványomat - amely más forrást biztosított volna az előbbi nemes célra - a Ház elutasította.
Most megkapván a költségvetést, örömmel észleltem, úgy tűnik, hogy a doktoranduszok számára viszonylag jelentős többletforrást fog biztosítani a tisztelt Ház.
Két konkrét kérdést szeretnék feltenni a doktoranduszokkal kapcsolatban, akiknek a helyzetéről azért annyit el kell mondanom, hogy az érdeklődés egyetemenként nagyon változik, és ahogy a pótköltségvetés során is említettem, vannak olyan egyetemek, melyek hivatalos forrást nem is kapnak, csupán alapítványi forrásokból támogatják, tehát mintha a régi idők ingyenes, fizetéstelen tanársegéde, díjtalan gyakornoka jött volna vissza. Azt gondolom, hogy ez a képzési forma egyébként a magyar értelmiség új generációjának a felnevelésére rendkívül lényeges.
Nos, a két konkrét kérdésem. Hány dokto-randuszhely van jelenleg hivatalosan betöltve? Az ingyenesekről nyilván nem tud miniszter úr tájékoztatást adni, de azt hiszem, senki sem tud. De akikről lehet tudni, azoknak a számát szeretném. S azt is kérdezem, hogy mennyi a hivatalos jövedelmük, ami ebből a költségvetési forrásból számukra adható. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi