DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Miniszter Úr! Két évvel ezelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat - a borsodi rész kivételével, tehát az abaúji és a zempléni térség - száz önkormányzati testülete egy nagyarányú gázépítési programot hirdetett meg, amelynek összvolumene 7 milliárd forint körüli összeget tett ki, és ebből 5 milliárd forintot az állam állt. A pályázatot ennek megfelelően hirdették meg, és a pályázati feltételek között olyanok szerepeltek, mint hogy nyilatkoznia kellett arról a pályázónak, milyen gázvezetékeket épített már, milyen gépparkja van, az acélcsövek hegesztését név szerint milyen munkások végzik - és öt szakértő segített a pályázatokat elbírálni.
Talán mondanom sem kell, hogy a komoly indulásnak komolytalan lett a következménye, mert az öt szakértőből három a saját jelenlegi, illetőleg volt vállalatait futtatta be győztesként a pályázat során, nevezetesen olyan vállalatokat, amelyekről talán mondanom sem kell, hogy soha életükben talán még gázvezetéket sem láttak, nemhogy építettek, és a 7 milliárdos volumenhez képest mindösszesen 1 vagy 2 millió forint vagyonnal rendelkeztek.
Ezek után kérdezem a miniszter urat, hogy mit tett miniszter úr - tekintettel arra, hogy október vége felé postázták ki az eredményeket - ennek a nyilvánvalóan a közéleti erkölcsbe ütköző elbírálási módnak a hatálytalanítása érdekében, és azért, hogy egy új pályázatot írjanak ki, és a pályázati feltételek betartása legyen a fő szempont a pályázat nyerteseinek megállapításakor.
Várom miniszter úr válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi