DR. HÉTHY LAJOS

Full text search

DR. HÉTHY LAJOS
DR. HÉTHY LAJOS munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Képviselő Úr! A kormány elkötelezett az aktív foglalkoztatáspolitika iránt. Egyszerűen abból az okból, hogy az aktív foglalkoztatáspolitika segíthet munkanélkülieket újbóli munkához.
Az aktív foglalkoztatáspolitika a Foglalkoztatási Alapból nyeri az eszközeit. Köztudott, hogy a Foglalkoztatási Alap pénzhiánnyal küzd. Ennek ellenére mind ez ideig nem kellett projekteket lemondanunk. Ami előfordult, az, hogy egyéni támogatási kérelmeket átképzéshez Budapesten nem tudtunk elfogadni.
A Foglalkoztatási Alap helyzetének okai közismertek: az ez évre előirányzott összege 21,4 milliárd forint volt, aminek közel a felét nem kapta meg. 13,5 milliárd jött volna a privatizációs bevételekből, ezzel szemben a Foglalkoztatási Alap 1,5 milliárdot kapott meg. Amikor a problémák nyilvánvalóvá váltak - nyáron, kora ősszel -, a Munkaügyi Minisztérium megkereste a Pénzügyminisztériumot, és a pénzügyminiszter úrtól kaptunk egy olyan ígéretet, hogy az ÁV Rt. a Foglalkoztatási Alapba a privatizációs jövedelmek terhére átutal 5 milliárd forintot. Ennek az 5 milliárdnak néhány napon belül meg kell érkeznie.
Amennyiben ez a pénz megvan, nincsenek finanszírozási gondjaink az év végéig sem megyei, sem országos szinten.
Ami a további finanszírozást illeti, való igaz, hogy a Szolidaritási Alapban felesleg van. Gondolkodunk egy olyan megoldáson, hogy átjárhatóságot teremtsünk a két alap között, aminek révén a költségvetési támogatás mellett a Szolidaritási Alapból is átkerülhetnek összegek a Foglalkoztatási Alapba. Ez természetesen egy olyan kérdés, amiről a szociális partnerekkel kell tárgyalnunk és lehetőség szerint megállapodnunk...

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi