CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Kérdést teszek fel a gyöngyösi Bugát Pál Kórház rekonstrukciós beruházása ügyében.
A beruházás eredményeként Gyöngyös város és környéke jelentős létesítménnyel gazdagodott: létrejött egy 248 ágyas hotel és diagnosztikai épületrész. A beruházás ez év augusztus 15-én befejeződött. Mielőbbi üzembe helyezése érdekében az önkormányzat 300 millió forint hitelt vett fel. A belépő új szolgáltatások többletköltség-igénye évi 146 millió forint. Az 1994. év utolsó negyedévi többletköltség-igénye ennek arányos része: 36,5 millió forint. Ezt az önkormányzat már nem tudja viselni, így a mostanra teljesen felszerelt és üzemi próbákon átesett épület működtetése lehetetlenné válik.
A Bugát Pál Kórház vezetése, Gyöngyös város polgármestere, valamint a pénzügyi és költségvetési irodavezetők ismételt erőfeszítései sem vezettek eredményre a befogadó nyilatkozat megadása és a finanszírozás kérdésében. Tudomásom szerint Gyöngyös város önkormányzata, képviselő-testülete már ez ügyben kéréssel fordult a Népjóléti Minisztériumhoz.
Kérdésem miniszter úrhoz, hogy a minisztérium tud-e segítséget nyújtani ebben a véleményem szerint fontos ügyben, hogy egy ilyen, már elkészült egészségügyi beruházás mielőbb a betegek rendelkezésére álljon. Várom miniszter úr válaszát. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi