PÁPAI MIHÁLY

Full text search

PÁPAI MIHÁLY
PÁPAI MIHÁLY (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Az elmúlt időszakban sokan kerestek meg a mezőgazdasági szövetkezeti üzletrészekkel kapcsolatban. Szövetkezeti tagok, valamint az úgynevezett kívülálló üzletrész-tulajdonosok egyaránt.
Köztudott, hogy a közelmúltban sokan jutottak földhöz, és közülük számosan kezdtek különböző mezőgazdasági tevékenységbe. Ezek az emberek természetes módon ragaszkodnak a tulajdonukat képező üzletrészükhöz vagy annak ellenértékéhez; mivel a legnagyobb részük meg van győződve arról, hogy a saját vállalkozásában sokkal hatékonyabban tudná működtetni ezt az üzletrészt, mint ahogy az a jelenlegi szövetkezeti keretek közt működik.
A jelenlegi üzletrészek működtetése a szövetkezetre tartozik; abba a kívülálló üzletrész-tulajdonosnak érdemben nincs beleszólása. Az üzletrészek tulajdonosai sokszor kénytelenek nézni, hogy üzletrészük értékét miként rontja le a szövetkezet; amelyek egy része nem hogy nem fizet osztalékot, de gyakran - különböző okokra hivatkozva - megkezdik az üzletrész fedezetét jelentő vagyon eladását és felélését. Természetesen az ilyen akciók országszerte nagy felháborodást váltanak ki az üzletrész-tulajdonosok körében, és legkevésbé sem szolgálják a magyar mezőgazdaság érdekeit.
Éppen ezért tisztelettel kérdezem a miniszter urat: mit tervez a mezőgazdasági szövetkezetek használatában, de a magánszemélyek tulajdonában álló üzletrészek körül kialakult helyzet megoldására? Miniszter úr, várom válaszát. Köszönöm a szót.
(14.10)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi