BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Érdeklődéssel hallgattam Lezsák Sándor képviselőtársam megkapó előadását a szabaddemokrata sátánról és a Fővárosi Önkormányzatról, amelyet megszállt a szabaddemokrata sátán.
(Derültség.) (Közbeszólás - Kövér László: Krampuszok, maximum! Derültség a jobb oldalon.)
Szeretném azonban leszögezni, 1991. március 2-án a néhai miniszterelnök kijelentette: Budapest egyetértése nélkül nem lehet a fővárosban expót rendezni.
A Fővárosi Közgyűlés május 9-én úgy döntött, hogy nem támogatja az expót, május 18-án, a bécsi népszavazást követő napon az előző kormány úgy döntött, hogy megrendezi az expót. Azt követően, hogy '91-ben, december 3-án az akkori Országgyűlés a világkiállítás megrendezése mellett döntött, másnap, december 4-én Demszky Gábor főpolgármester bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlés tudomásul veszi a döntést, és a Fővárosi Közgyűlés szabaddemokrata vezetése végre fogja hajtani a törvényt.
A Fővárosi Önkormányzat vezetése két és fél éven keresztül ennek megfelelően járt el. Sem a Szabad Demokraták Szövetsége, sem a Fővárosi Önkormányzat vezetése nem ismételgette ebben a két és fél évben azt a változatlan álláspontját, hogy nem ért egyet ezzel a vállalkozással.
Nem ismételgette ezt az álláspontját, mert úgy ítélte meg, hogy nem lenne helyes elriasztani a befektetőket, gyengíteni az expó megvalósítóinak a pozícióját, ha egyszer az Országgyűlés ilyen döntést hozott.
Úgy ítélem meg tehát, hogy az itt jelen nem levő, és ezért reagálni nem képes fővárosi vezetés korrekt módon együttműködött a kormánnyal ebben a két és fél évben. Köszönöm szépen. (Taps a Szabad Demokraták Szövetsége padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi