DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Köszönöm, miniszterelnök úr a választ, és várom a tájékoztatását, mert azt gondolom, hogy az ellenzék, de nemcsak az ellenzék, hanem a kormánypárti képviselők és a sajtó legelemibb kötelessége az, hogy fellépjen még a legjelentéktelenebbnek mondott törvénysértések ellen is. Hiszen ha ez nem történik meg, akkor nincs megállás. Most csak a vagyonkezelő, azután később talán a büntető törvénykönyv, a parlamenti Házszabály, az alkotmány... Ezt az utat ismerjük, tehát legelemibb kötelességünk... (Derültség és taps az MSZP padsoraiban.)
Képviselőtársaim, ezt az utat 1950-ben rajzolták fel. (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.) Ezt az utat ismerjük, éppen ezért nemcsak nekünk, hanem önöknek is kötelességük fellépni a törvénysértés ellen, és úgy tudom, az előző parlamentben az akkori ellenzéki képviselők is megtették vagy megtették volna ezt, ha ilyent tapasztalnak.
Önök tehát a hatályos törvények birtokában a hatályos törvényeket be kell hogy tartsák! Parlamenti többségük birtokában módosíthatják azt, de a betartásuktól nem térhetnek el. (Gyér taps az ellenzék padsoraiban.)
(15.00)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi