DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Miniszterelnök Úr! Remélem, nem járok messze az igazságtól, ha úgy gondolom, hogy ön munkásságának java részét nem a többpárti parlamenti demokrácia megteremtése érdekében fejtette ki, hanem az egypárti diktatúra jegyében vált ismertté. Úgy gondolom, hogy a többpárti parlamenti demokrácia védelmezői ezért joggal tekintenek önre, miniszterelnök úr, kritikus szemmel, és kíváncsiak, hogy ön most valóban hívévé vált-e a többpárti parlamenti demokráciának, vagy csak imitálják a demokráciát.
Tekintettel arra, hogy ön sorozatosan megváltoztatta a korábbi parlament által hozott döntéseket - törvényeket, országgyűlési határozatokat -, az alkotmányos rendet csak önmaga vonatkozásában, olyan önkényesen értelmezi, amit a tegnapi expóvitában is kifejtettem, hogy az önök kötelezettségét előíró törvényeket, országgyűlési határozatokat nem tartják be, nem elégedtek meg a 72 százalékos országgyűlési többséggel, hanem ahhoz, a végrehajtó hatalom mellé a katonaságon, rendőrségen túlmenően a médiumok feletti rendelkezési jogot is megszerezték, és a polgármesterek-országgyűlési képviselők közti összeférhetetlenséget feloldották, felrúgták a hatpárti konszenzust.
(14.10)
Most nyílt diktatúrával az önkormányzati hatalom feletti rendelkezési jog megszerzésére törekednek,... (Zaj, felzúdulás a bal oldalon. - Szórványos taps.) ...ezért kénytelen vagyok öntől megkérdezni - miután az ellenzéknek nem marad más, mint a véleménynyilvánítás szabadsága -, mit tesz ön a saját személyében, a pártja, a frakciója útján a véleménynyilvánítás szabadságának megőrzéséért? Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi