HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Képviselő Úr! Ami a múltat illeti, azt hiszem, sorstársak vagyunk. (Derültség, taps a bal oldalon.) Bevallom önnek, én arra a kérdésre számítottam, hogy a kormány tagjai miért nem mondanak véleményt az ön megnyilatkozásaira. Mintha én tiltanám meg nekik. Isten bizony, nem tiltom meg nekik, hogy reagáljanak az ön megnyilatkozásaira.
Ami a diktatúrát illeti: diktatúrával akkor lehetne vádolni ezt a kormánykoalíciót vagy a kormányt, hogyha alkotmányellenesen cselekedne. Egyetlenegy ilyen esetet nem tud felmutatni.
Ami az ominózus expódolgot illeti, amit ön tegnap azt hiszem, négyszer járt körbe,... (Derültség a bal oldalon.) ...bevallom önnek, végig akartam várni, de képtelen voltam,... (Derültség.) ...hivatali elfoglaltságom miatt.
Nos, azt szeretném önnek mondani, hogy amikor az expóügyben a kormány döntött, erről tájékoztatta a kiállításokat rendező irodát és két helyen is elmondtuk, egyrészt, hogy természetesen ez a döntés előzetes és csak a parlament állásfoglalása, döntése után lép hatályba; másrészt közöltük a bejelentkezett országok kormányaival, hogy természetesen ez a döntés csak akkor válik véglegessé, ha a parlament jóváhagyja. Úgyhogy ebben semmi alkotmányellenes nem volt, képviselő úr.
S még valamit: én nem akarom feleleveníteni az önkormányzatokkal kapcsolatos vitát, de ha jól tudom, önök akkor egyetértettek az önkormányzati törvények megváltoztatásával, bizonyos módosításokkal. Úgyhogy nem értem azt, miért vetik fel unos-untalan azokat a dolgokat, amelyekre már Kuncze Gábor és mások is már reagáltak önnek. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi