DR. BAJA FERENC

Full text search

DR. BAJA FERENC
DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Alelnök Úr! Tisztelt Ház!
Tisztelt Képviselő Úr! Legelőször is: jobb szerettem volna, hogyha a kérdés címében képviselő úr pontosan megfogalmazza a kérdés lényegét. Azért kell erről két gondolatot mondanom, mert kötelességének érzi a miniszter, hogy pontos és részletes tájékoztatást adjon a képviselő urak kérdéseire - de ezt csak akkor tehetjük meg, ha a kérdések valóban tényszerűek, pontosak, és ezt mi jó előre tudjuk.
A kérdés érdemét illetően szeretném megnyugtatni képviselő urat és az ország lakosságát: összhangban az ön által is elvárt elvvel, amely szerint az adóforintokat a leghatékonyabban kell felhasználni, valóban a három szivattyúból kettőnek a működését leállítottuk, figyelemmel az őszi vegetációs időszakra és a vegetáció vízigényére. Ebben a tekintetben a Környezetvédelmi Minisztérium és a szakértők egyetértettek - és tudtommal a Duna Kör sem nehezményezte, hogy pillanatnyilag, éppen a költségek csökkentése érdekében, ott csak ilyen mértékű vízpótlás folyik.
Ami a kérdés további részét illeti: a kormány határozata értelmében ez év végéig ezt a csökkentett vízpótlást biztosítani kell, ugyanakkor ez év végéig meg kell határozni azt, hogy mi történjék a vegetáció indulásakor a Szigetközben.
Ebben az esztendőben is az történt ugyanis, hogy ámbár döntött a parlament, de az előző kormány késlekedése okán mintegy három hónapos késés mutatkozott a vízpótlásban, aminek következményeként a vegetáció valóban komoly kárt szenvedett, és a vízpótlás eredményei nem voltak kielégítőek, annak ellenére, hogy különösen a halfaunában már biztosíthatók ennek a csökkentett vízpótlásnak is az eredményei.
Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter csak a tervszámokról tud önnek beszámolni, amelyek a vízpótlás tekintetében a parlament és a kormány határozata alapján megvalósultak.
A konkrét felhasználásra vonatkozóan nem tudok önnek tájékoztatást adni, már csak azért sem, mert nem tekinthető a Környezetvédelmi Minisztérium hatáskörének.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi