KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim!
Tisztelt Képviselő Úr! Az ügy változatlanul nyomozati szakaszban van. Megragadom az alkalmat, hogy tájékoztassam az Országgyűlést, hogy jelenleg 115 büntetőeljárás van folyamatban, a kereskedők, füszértek ellenőrzése megtörtént, összesen 154 tonna paprikát gyűjtöttek be és ellenőriztek, 19 tonna paprikának az ellenőrzése jelenleg is folyik. Ebből adódóan több tonna terib színezőanyagot is felderítettek.
A rendőrség bűnügyi szervei kiemelt figyelmet fordítanak az ügy nemzetközi szálainak felgöngyölítésére, továbbá részletesen tájékoztatják a lakosságot. A rendőrség bűnüldözési stratégiájának szerves részét képezi a termékhamisítás elleni fellépés, amely feltételezi a piacfelügyelet és a fogyasztóvédelmi hatóságok közreműködését is.
Tisztelt Képviselő Úr! A kérdésében azzal a feltételezéssel él, hogy itt a háttérben olyan erők működnek, amelyeknek érdeke lejáratni a magyar paprika hírnevét, ezzel leértékelni azokat a vállalatokat, amelyek a paprika előállításával foglalkoznak, és így ezeket olcsón privatizálni. Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a két legnagyobb vállalat mindegyikét már privatizálták. A Szegedi Paprika Rt-ben az ÁV Rt. tulajdona 5 százalék, ezt a későbbiek során el kívánja adni 1 százalék megtartásával. A Kalocsa-környéki Agráripari Rt. átalakítása szintén megtörtént. Itt az ÁV Rt-nek még 55,7 százaléka van, és a jövőben valószínűleg megtörténik majd ezen részvénycsomag értékesítése is.
Ugyanakkor azonban azt kell mondanom, hogy a kialakult helyzet azt bizonyítja, hogy éppen a hagyományos, tradicionális, privatizációval is érintett paprikacégek iránt erősödött meg a bizalom, mivel ezeknél nem volt hamisítás, az ő termékeik nem voltak fertőzöttek és szennyezettek. Így tehát, ha létezik ez a feltételezés, akkor visszájára fordult. Egyébként nincsenek olyan nyomok, amelyek a hamisítás mögött privatizációhoz fűződő érdekeket mutatnának. A rendőrséget a bűnüldöző munkájában természetesen semmi nem korlátozza. A kérdés hatására ilyen irányban is fognak vizsgálatokkal foglalkozni, ilyen jelzéseket azonban nem ismerünk jelenleg. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi