MORVAI FERENC

Full text search

MORVAI FERENC
MORVAI FERENC (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Miniszter Úr! A '89. évi III. törvény biztosítja minden magyar állampolgár részére a gyülekezési jogot. E jog gyakorlására békés tüntetési, felvonulási és gyülekezési lehetőséget ad, csupán egyetlenegy feltételhez köti, hogy a rendező szerv gondoskodjon a zavartalan megrendezésről és az illetékes rendőrkapitányságra tegyen hivatalos bejelentést.
1994. szeptember 30-án, 13 órakor az expó területén egy ilyen expó melletti tüntetésre került sor, előzetesen a rendező szerv két esetben is bejelentette írásban az illetékes rendőrkapitányságra a rendezvényt. A rendőrkapitányság szabályosan visszaigazolta, tehát tudomásul vette e tényt. Ennek ellenére nagy erőkkel felvonult a rendőrség és szétzavarta a tüntetőket.
Kérdésem miniszter úrhoz: hogyan történhetett ez, hiszen az említett törvény 6. §-át sértették meg ezzel, hogy a bejelentés és a tudomásulvétel ellenére szétzavarták a tüntetőket. Külön sajnálatos az a tény, hogy miután expóról vitázunk e Házban, a magyar sajtó véletlenül nem tájékoztatta ezen eseményről a magyar közvéleményt. Várom miniszter úr válaszát. (Taps a kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi