DR. PETŐ IVÁN

Full text search

DR. PETŐ IVÁN
DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ügyrendi észrevételem van. Bár az új Házszabály ez ügyben más szokásokat alakít ki, mint amilyen a jelenlegi, de szeretnék tájékoztatást kapni, hogy ebben a napirend előtti felszólalásban mi volt a rendkívüli, naphoz kötött, miért nem lehetett ezt a pótköltségvetés vitája kapcsán, kérdés vagy interpelláció megfogalmazásaként elmondani... (Közbeszólás a jobb oldalról: Így van!)... - ez az egyik kérdésem.
A másik pedig: milyen jogcímen lehet viszonválaszolni napirend előtti, tulajdonképpen nem rendkívüli ügyben megejtett felszólalás kapcsán? Ez egy teljesen interpelláció jellegű szóváltás volt, ami nem fér bele a napirend előtti ügyekbe, ahol kimondottan az van a megállapodásokban - s ha jól emlékszem, a Házszabályban is -, hogy rendkívüli ügyben kell napirend előtt fölszólalni.
Ez egy észrevétel, nem is kérek feltétlenül választ; nincs is különösebb aktualitása abból a szempontból, hogy október közepétől az új Házszabály más szokásokat alakít ki - de nem szerencsés, ha olyan szokásokat honosítunk meg akár néhány hétre is, amelyek ütköznek a Házszabállyal. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi