LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Pontosan egy héttel ezelőtt a televízióban, az Objektív című műsorban megrázó képsorokat láthatott, aki nézte, a Szent László Kórház gyermek intenzív osztályán történő dolgokról. Láthatott levegőért küzdő, ellilult, habzó szájú, haldokló csecsemőket, egy-két éves kisgyermekeket. Láthatott kezüket tördelő édesanyákat, aggódó édesapákat, és láthatta az orvosok kétségbeesett küzdelmét a fiatal magyar kisgyermekek életéért. Majd utána nyilatkoztak az ott dolgozó orvosok, egészségügyiek, s elmondták, hogy sajnos egyre jobban terjed ez a légzéssel kapcsolatos fulladásos betegség - amelyet szaknyelven azt hiszem kruppnak hívnak -, azért, mert a levegő szennyezett, mert a környezet szörnyű. A nagyvárosokban kisgyermekek tucatjai ebben a betegségben szenvednek. Az ottani orvosok nyilatkozata szerint az elmúlt hónapokban közel nyolcvan kisgyermek vesztette életét azért, mert nem volt légzőkészülék, mert a Szent László Kórház rendelkezésére álló egy-két légzőkészülék csupán egy-két gyermek életét tudja megmenteni, de aki nem kerül ennek a gépnek a közelébe, az elpusztul, meghal.
Ezek után akciót indítottak olyan szülők, akiknek a gyermeke életben maradt, és ma már otthon játszik boldogan, de akik tudják, hogy a másik gyerek, aki nem került erre a gépre, életét vesztette. Három-négy hét alatt 70 ezer forint gyűlt össze, képviselőtársaim, idős nyugdíjasok párezer forintos nyugdíjából.
Én - mivel a Független Kisgazdapárt családcentrikus, mert hisz, szellemiségünk az "Isten, haza, család" jelszóban kifejezésre jut, és ezt mi igen komolyan vesszük - frakcióm előtt ezt elmondtam. Frakcióm egyhangúlag azt mondta, hogy valami apró segítséget kellene nekünk nyújtani. Azonban úgy érzem, hogy ez nem a Független Kisgazdapárt frakciójának az ügye, hanem mindnyájunknak, képviselő hölgyek és urak. Mivel frakcióm egyhangúlag megszavazta, hogy októberi tiszteletdíjának 10 százalékát erre a célra áldozza, kérésem, hogy ehhez minél több képviselőtársam csatlakozzon. Kérésem, hogy a miniszter urak, miniszter hölgyek csatlakozzanak. Kérésem, hogy azok az emberek, akik az utóbbi három-négy hónapban többmilliós végkielégítést vettek fel, csatlakozzanak, hogy legalább egy gépet - amelynek az értéke 4-5 millió forint - a parlament vegyen meg.
Befejezésül, képviselőtársaim: azt hiszem, ha egy magyar gyermek életét a parlament gépével meg lehet menteni, akkor ez nekem, mint képviselőnek, a legnagyobb sikerélményem lesz. Köszönöm szépen a meghallgatást. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi