TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF
TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm. Tisztelt Ház! Sajnos, a miniszterasszonynak többszörösen is pechje van velem. (Derültség.) Egyrészt azért, mert itt van a kezemben a 10 723-as OGY-határozat, amely indokolási részének (2) bekezdése úgy kezdi, hogy halaszthatatlan aktualitást ad e fejlesztésnek az 1996-ra tervezett világkiállítás. Ezek után a miniszter asszony azt mondja, nincs köze a világkiállításnak ehhez a kérdéshez.
A másik: posztumusz interpellációról beszél, de most jelent meg Rigó Zoltán vezérigazgató úrral a MÁV szanálásával kapcsolatos cikk, ahol elmondja a vezérigazgató úr, hogy Magyarországon is elő tudták volna állítani mindazokat a kocsikat, amelyeket Spanyol- és Németországban vásároltak. Ezért is pechje van, hogy pont a kezembe került ez az újság, itt van nálam, igen tisztelt miniszter asszony.
Harmadszor azért van pechje, mert ma az ön főnöke, a miniszterelnök úr, Horn Gyula azt mondotta, még mindig nem tudtak tegnap este vagy 80 milliárd forint hiány vonatkozásában semmit sem csinálni. Ez az egy tétel, amit én most felhoztam - hangsúlyozom - az előbbi 54 forint körüli márkaszámítással is 54 milliárd forintot tesz ki önmagában, tehát nyilvánvalóan messze fölötte van a 60 milliárdnak, megközelíti valahol azt az összeget, ami a miniszterelnök úrnak éppen hiányzik. (Derültség.)
Ezek után legyen szabad arra utalnom, hogy mégis csak azt kell mondjam, a magyar ipar érdekeit nem vették figyelembe, hiszen olyan vasúti kocsikat tud a magyar ipar gyártani, amilyenre éppen igény van, és miután ez munkaerőt is érint, bármennyire nem tartja a Munkaügyi Minisztériumhoz tartozó kérdésnek ön, miniszter asszony, ez mégis önhöz tartozó kérdés, és arról nem tehetek, hogy a korábbi kollegájára mutogat. Kérem, az, hogy önök miként mutogatnak egymásra, az önök dolga. Én viszont a tárcától kérem számon mindazt, amit a kérdésemben feltettem.
Ezért legnagyobb sajnálatomra - bár én még hölgynek sosem mondtam nemet - (Hangos derültség.) miniszterasszony válaszára nemet mondok. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi