VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A parlament költségvetési bizottsága - nevéből adódóan - elsősorban az állami költségvetés alakulásáért és azokért a tényezőkért felelős, azokat követi figyelemmel, amelyek ezt befolyásolják.
Köztudomású tény, hogy február végére 1995-ös állami költségvetés összeomlott, és bizottságunkat érdekelte volna, mi volt az a tényező, ami miatt ez a költségvetési összeomlás ilyen hamar bekövetkezett. Nem folyt be valamelyik adó? Vagy nem folyt be valamilyen illeték? Esetleg rossz volt a tervezés - amit már korábban, még az ősz folyamán, kifogásoltunk.
Ennek alapján bizottságunk - ellenzéki felvetésre - a bizottság ülésére meg kívánta hívni a pénzügyminiszter urat, aki szóban jelezte is, hogy április 5-én tiszteletét fogja tenni a bizottság ülésén, és beszámol azokról a fejleményekről, amelyek a költségvetés korai összeomlását okozták.
Ezek után, április 5-én, szerdán, bizottságunk a pénzügyminiszter urat hiába várta: se pénzügyminiszter, se államtitkár - be kellett érnünk pusztán a törvényjavaslatok előterjesztőivel, akik a minisztérium apparátusához tartoznak.
Kérdésem arra vonatkozott, hogy milyen szempontok vagy milyen újfajta gyakorlat alapján maradt távol a pénzügyminiszter a parlamenti bizottság meghallgatásáról; mi okozta azt, hogy erre a meghallgatásra sajnos nem tudtunk sort keríteni.
Ezért kérdeztem azt, hogy az igazságügy-miniszter úr tud-e erre a kérdésre válaszolni. Ha tud, akkor tisztelettel várom válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi