DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon érdekes volt, ahogy hallhattuk államtitkár úr válaszát, hogy mindezekről a kérdésekről az újságból is értesülhettünk, és gyakorlatilag a vizsgálat folyik, hiszen az újságból értesültünk, hogy ősz folyamán a feljelentés megtörtént. Hát nem az újságból, de máshonnan értesülhettünk arról, hogy bizonyos kollégákat a Művelődési Minisztériumban áthelyeztek, azokat, akik nem voltak hajlandók részt venni ebben az ügyletben. Valószínűleg államtitkár úr is tudja, hogy a közoktatási területen vannak olyanok, akik már jóval előbb felhívták a figyelmet. Ezeket a kollégákat gyorsan elhelyezték, nehogy probléma legyen.
A másik nagyon jelentős kérdésem, amivel kapcsolatban nagyon sok pedagógus hívott fel az elmúlt hetekben, hogy vajon az a sikeres iskolakonferencia, ahol a közoktatási intézet igazgatója, Mihály Ottó fog a sikeres iskoláról beszámolni, összefügg-e a sikeres vállalkozással, avagy hogyan is lehet azt értelmezni, hogy a minisztérium által finanszírozott vagy támogatott konferencián továbbra is ilyen előadások szerepelhetnek?
S a harmadik tényező, amire szeretném felhívni a figyelmet, ami most már nem ennek a konkrét ügynek a lényege, de valójában milyen pazarlás folyik a Művelődési Minisztériumban? Hiszen hajdanán a közoktatási intézetnek volt egy tanárképzéssel és továbbképzéssel foglalkozó csoportja. Őket elbocsátották, természetesen végkielégítést is kaptak, ami nyilván az adófizető polgárok zsebét valamelyes módon megterhelte. Aztán létrehoztak a tankerület helyén Veszprémben, ahogy már Pokorni képviselő úr mondta, egy újabb intézményt, a felsőoktatási törvény pedig definiálja, hogy a pedagógus-továbbképzésben a felsőoktatási intézményeknek kell részt venni. Akkor az a kérdés, hogy miért kell olyan kft-vel, vagy miért kell egyáltalán olyan szervezetekkel foglalkozni, amelyekből a pénz eltűnik, és az amúgy abszolút... – elnézést, be fogom fejezni –, az abszolút szegény közoktatásban 300 millió kicsorog a minisztérium zsebéből? Köszönöm szépen. (Gyér taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi