DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim!
Én úgy gondolom, hogy az a demokrácia vége lenne, hogyha Bihari Mihály mondaná meg, hogy ki hogy szavazzon ebben a parlamentben (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.), és ha bárki másként gondolná, mint Bihari Mihály, akkor ő azt mondja, hogy ez a demokrácia színlelése. Szerintem pedig az a demokrácia színlelése, hogy ilyen véleménnyel bárki a parlamentben helyet foglalhat. (Zúgolódás.)
Ami most már e további kérdéseket illeti, igen tisztelt Bihari Mihály és mindazok, akik meg akarják mondani nekünk, hogy mi miként cselekedjünk a parlamentben, nem árt, ha tudják, hogy a jelenlegi jogrendünk szerint a választópolgárok jogosultak egyedül és kizárólag bármilyen pártot a parlamentbe bejuttatni, márpedig az MDNP-t semmilyen választópolgári akarat nem juttatta be a parlamentbe; sőt, engedjék megjegyeznem, hogy a nem jogerős, de ma meghozott elsőfokú ítélet szerint MDNP nincs is, mert a bíróság ezt a névviselést nem engedélyezte.
(Az elnöki széket dr. Kóródi Mária az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Én úgy gondolom, hogy önök megdöbbentő módon a törvénytelenség álláspontjára helyezkedvén, ordítozásokkal, mindenfajta elfogadhatatlan közbekiabálásokkal próbálják a demokráciát eltörölni ebből a Házból. De figyelmeztetem önöket arra, amíg a Független Kisgazdapárt itt van ebben a Házban, – márpedig a Független Kisgazdapárt mint történelmi párt itt volt, itt van és itt lesz ebben a Házban –, (Zúgolódás.) addig a demokráciának lesz is védelmezője. És én visszautasítom azt, hogy akár Hack Péter, akár Bihari Mihály mondja meg, hogy mely szavazat a demokratikus, mely szavazat a szerintük kevésbé demokratikus.
Én úgy gondolom, hogy a demokrácia alapfogalmához hozzátartozik, hogy ne csak az MSZP-nek és az SZDSZ-nek lehessen itt véleménye, hanem adott esetben a Független Kisgazdapártnak is, még akkor is, ha a Független Kisgazdapárt pillanatnyilag nem kormányzó párt, csak lesz kormányzó párt. Köszönöm a türelmüket. (Bekiabálás: Nem is lesz!) (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi