ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Most soron következik a Magyar Nemzeti Bankról szóló 1991. évi LX. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3171. számon, az egységes javaslatot pedig T/3171/57. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be és erről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/3171/59. számon. Kérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánják-e a javaslatokat szóban is megindokolni? Nem kívánják.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Kezdeményezem a záróvitához benyújtott ajánlás 1-5-ig terjedő pontjai tárgyalásának összekapcsolását. Ezeket az indítványokat az előterjesztő nyújtotta be. Valamennyi, az eddig elfogadott módosító javaslatok ismeretében szükségessé váló jogtechnikai pontosításokat tartalmazza. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett indítványomat elfogadta. Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni a záróvitában? Senki nem jelzi. Tisztelt Országgyűlés! A záróvitát lezárom.
A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait a T/3171/59. számú ajánlás 1-5-ig pontjai szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 272 igen szavazattal, 20 nem szavazattal, 46 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
Az egységes javaslat 27. §-a (6) bekezdése elfogadásához az alkotmány 7. §-ának (2) bekezdése értelmében a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Először tehát a minősített többséget igénylő rendelkezésről határozunk, majd azt követően dönt az Országgyűlés a normaszöveg további részéről az egyszerű többség szabályai szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az egységes javaslat 27. §-a (6) bekezdését a minősített többség szabályai szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 261 igen szavazattal, 53 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett az egységes javaslat 27. § (6) bekezdését elfogadta.
Most az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Nemzeti Bankról szóló 1991. évi LX. számú törvény módosításáról szóló egységes javaslat további részét az imént módosított szöveg szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 71 nem szavazattal, 18 tartózkodás mellett az egységes javaslat további részét elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most először megadom a szót Csépe Béla képviselő úrnak, aki a Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának szavazatát kívánja megindokolni.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi