NAHIMI PÉTER

Full text search

NAHIMI PÉTER
NAHIMI PÉTER (MDF): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja egyértelmű nemmel szavazott a jegybanktörvény módosítására. A Magyar Demokrata Fórum egyetért azzal, hogy az euro-komformitás követelményeit a Magyar Nemzeti Bank vonatkozásában is érvényesíteni kell. Vonatkozik ez a profiltisztításra és vonatkozik a jegybank szerepének megerősítésére egyaránt. Ugyanakkor a Demokrata Fórum nevében alkalmam volt az általános vitában megfogalmazni azt, hogy ez a törvény egyfajta sajátos bankkonszolidációt, méghozzá a Nemzeti Bank konszolidációját foglalja magába, s a konszolidációnak sajátos előzetes feltétele van és ezek között legelsősorban az átvilágítást kell említeni. Pontosan látni kell azt, hogy minek a konszolidációjára törekszik a törvényalkotó.
Ismeretesek a Magyar Demokrata Fórum és a parlament egésze előtt természetesen a jegybank veszteségére vonatkozó adatok. Azt, hogy ez a veszteség miből származik, sterilizációs veszteség-e vagy más jellegű működési veszteség, ugyancsak ennek az átvilágításnak kell majd napvilágra derítenie.
(18.20)
Az átláthatóság követelményét egyaránt kell érvényesíteni a jegybank napi működésében éppúgy, mint az euro-komformitás vonatkozásában. Ha ez megtörténik, akkor a Magyar Demokrata Fórum kész támogatni egy ilyen jellegű előterjesztést. Addig azonban álláspontunk az marad, ami ma is, egyértelműen nemleges. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi