DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban igaz, hogy a közvélemény várta az összeférhetetlenségi törvény megalkotását, de nem ennek a törvénynek a megalkotását. A közvélemény egy szigorú összeférhetetlenségi törvényt várt volna el kormánypárti képviselőtársaimtól, akik nem voltak hajlandó a szigorú összeférhetetlenségi törvényt megszavazni. (Moraj.) Ezért a Magyar Demokrata Fórum tartózkodott a törvényjavaslat megszavazásától, mert ez a törvényjavaslat jogi szaknyelven egy ugyanolyan fügefalevél a magyar jogrendszerben, mint amilyen az eddigi számos intézkedése a kormánynak. Ígért valamit, de nem teljesített.
Igen tisztelt Képviselőtársaim! A magánszférára – kivéve a bankokat, pénzintézeteket – ez a törvényjavaslat nem terjed ki, az összeférhetetlenséget itt nem zárja ki. Majd ha meg fogják tenni a vagyonnyilatkozatukat, az érdekeltségi nyilatkozataikat, akkor ki fog derülni, hogy miért tartózkodott a Magyar Demokrata Fórum ettől a törvényjavaslattól, mert ez valójában nem zárja ki a gazdasági összeférhetetlenséget, hanem felmentést ad a magánszféra számára.
Önök nem támogatták a Magyar Demokrata Fórumnak azt a módosító javaslatát, hogy ne csak igazgatósági tagságot, vagy felügyelőbizottsági tagságot ne viselhessen képviselő, hanem üzleti kapcsolatba se kerülhessen állami tulajdonban lévő társaságokkal. (Moraj, zajongás.) Nyilvánvaló, hogy ennek is megvan az indoka, az összeférhetetlenség, ha képviselői függetlenséget biztosítja, akkor ezt az összeférhetetlenséget is ...(Moraj)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi