DR. HORVÁTH JÓZSEF

Full text search

DR. HORVÁTH JÓZSEF
DR. HORVÁTH JÓZSEF (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársak! Kormánypárti képviselők módosító javaslatához kívánok hozzászólni az MDF részéről, támogatólag.
Azok a megállapítások, amelyeket Szabó Rudolfné képviselőtársam tett az indítványában - illetve indítványukban - és most élőszóban is, megítélésünk szerint teljes mértékben figyelembe veendők. Módosító javaslatukban arra hivatkoznak, hogy foglalkoztatáspolitikai szempontból nem tekinthetők rehabilitálhatóknak azok sem, akik nem teljesen munkaképtelenek, az országban eltérő megyei munkanélküliségi rátáktól, eltérő munkaerő-kereslettől, -kínálattól - és én hadd teszem hozzá: az eltérő rehabilitációs lehetőségektől - is függ ez a nyugdíj-, illetve rokkantosítási lehetőség, illetve meghatározás. Hadd hívjam fel a figyelmet egyetlenegy adatra, a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Nyugdíjigazgatóságnak az adataira, ahol például megtudtuk azt az elmúlt héten - meghívtak bennünket, országgyűlési képviselőket a nyugdíjigazgatósághoz -, hogy amíg a nyugdíjban részesülők rokkantsági százaléka országos átlagban 11 százalék, addig a megye nyugdíjasainak ez a rokkantsági százaléka a 23 százalékot is meghaladja. És nyilvánvaló, hogy ahol ilyen magas a rokkantsági százalék, ott rendkívül rossz a rehabilitációs munkalehetőség is.
Ebből következik tehát az, hogy nagyon is szükségesnek látszik az országgyűlési határozat 3., rendkívül szigorú pontjának valamelyest történő fellazítása. Olyan formában talán, hogy rokkantsági nyugdíjban részesülhessen az a munkaképességét 67 vagy magasabb százalékban elvesztett, megváltozott munkaképességű személy is, aki számára a rehabilitációs munkahely biztosítására az adott területen nincs lehetőség, és megfelelő szolgálati idővel rendelkezik.
Tisztelt Ház! a Magyar Demokrata Fórum ezt a módosító javaslatot egyértelműen támogatja, és kérjük a tisztelt Házat, hogy a tisztelt Ház is, amikor szavazni kell erről a módosító javaslatról, igennel adja le a voksát.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi