ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló T/4057. számú törvényjavaslat együttes bizottsági ajánlása 5. pontjában levő módosító javaslatról az Országgyűlés név szerinti szavazással a következők szerint döntött: Igen szavazatok száma 73, nem szavazatok száma 190, tartózkodás 53. Tehát az ismertetett szavazatok alapján az Országgyűlés nem fogadta el a módosító javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 7., 8. és 9. pontjai alternatív megoldást tartalmaznak a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 47/A § (2) bekezdésének módosítására. Mindhárom indítvány a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját meghatározó rendelkezést kívánja módosítani. (Folyamatos zaj.)
Először Hack Péter javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 9. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen szavazattal, 164 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Hack Péter javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 7. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 igen szavazattal, 163 nem szavazattal, 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Kutrucz Katalin és Kónya Imre javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 8. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 91 szavazattal, 161 nem szavazattal, 50 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Kőszeg Ferenc a törvényjavaslat 2. §-ában a Btk. 47/A §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni. Ebben az életfogytig tartó szabadságvesztés esetén alkalmazható feltételes szabadságra bocsátás kiegészítő szabályát terjeszti elő. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 31 igen szavazattal, 255 nem szavazattal, 21 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Kőszeg Ferenc a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni, amely az egyes erőszakos bűncselekmények elkövetőinek gyógykezelésével kapcsolatos szabályokat tartalmazza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen szavazattal, 257 nem szavazattal, 34 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(21.20)
Az ajánlás 12. pontjában Szájer József a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni. Lényege: a feltételes szabadság tartama azonos a szabadságvesztés hátralévő részével, de legalább egy év. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 226 nem szavazattal, 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi