KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen. ..., hogy a parlament immár második alkalommal nem választotta meg azt a személyt az ÁSZ elnökének, amely személyt... (Közbeszólások: Akit.) az erre hivatott, egyébként a parlament által kiküldött bizottság tisztje volt a parlament ülésének javasolni. Ezek a jelöltek egyébként nem többes jelöltek voltak, mindegyik - az előző és a mostani is - egy személyben volt az ÁSZ elnökének jelöltje. (Közbeszólások balról: Ilyen az élet!)
Ezért, miután a kialakult helyzet világossá tette, hogy ebben a formában az ÁSZ-nak nem lesz elnöke, a Fidesz-Magyar Polgári Párt frakciója a következő ügyrendi javaslatot teszi és kezdeményezi a Ház elnökénél:
A Ház elnöke indítványozza azt, hogy a parlament vonja vissza azt a meghatalmazását, amelyet az ÁSZ elnökét jelölő bizottságnak adott '96. X. 30-án a 88. számú országgyűlési határozatban, és tegyen lépéseket annak érdekében, hogy egy új bizottság tudjon felállni e feladatnak az elvégzésére, mert szemmel láthatólag ebben a politikai konstellációban ez a bizottság a munkáját elvégezni már nem tudja.
Be kell látni, hogy a parlament a több mint egyéves egyeztetés után sem fogadta el a bizottság egyetlen olyan jelöltjét sem, amelyet a bizottság a felállított szabályoknak megfelelően, érvényesen és egyedül állított, ezzel szembesülni kell. Ezért kérjük azt, hogy a Ház elnöke kezdeményezze, hogy a parlament vonja vissza ezt a megbízását a bizottságtól, ezzel megkímélve esetleg a parlamentet még egy olyan kudarctól, amit most már immár jó előre meg lehet jósolni, hiszen bármilyen összeállításban - az előző jelöltet a koalíció támogatásával állította a bizottság a parlament elé, nem választotta meg a parlament; ezt a jelöltet az egyik koalíciós párt nem támogatta, ezt sem választotta meg a parlament - úgy látszik, nem tudunk olyan jelöltet találni, aki a parlament kétharmados többségének a tetszését elnyerné. Ez a bizottság a munkáját ebben a formában itt nem tudja elvégezni.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi