ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm. Mit mondjak, nagy élvezettel hallgattam a kinyilatkoztatásokat, hogy kinek a szíve kiért dobog, vajon a munkavállalóé vagy a munkaadóé dobog-e.
Én azt gondolom, hogy itt mindannyiunknak a szíve azért kellene hogy dobogjon, hogy ez a törvény működjön. És ha azt akarjuk, hogy ez a törvény működjön, akkor jó lenne, ha mind a két oldalért dobogna a szívünk, jó lenne, ha figyelembe tudnánk venni azt, hogy mi a munkavállaló érdeke, és figyelembe tudnánk venni egyszersmind azt, hogy mi a munkaadó érdeke. Mert ha ezek kiegyensúlyozottan vannak figyelembe véve, akkor nagy valószínűséggel maga a törvény működni fog. Ez lenne a cél, hogy működjön a törvény, hogy legyenek befizetések.
Sokszor tapasztalom azt, hogy amikor végre megpróbálunk egy lehetetlen helyzetet törvénnyel megoldani, rendbehozni, rendezni, akkor hirtelen mindjárt valami tökéleteset akarunk, valami logikailag nagyszerűt, és elfelejtjük a realitásokat. Elfelejtjük azt, hogy jelen pillanatban senki nem fizet semmit az alkalmi munka után - egy fillért sem. Ez a jelenlegi realitás! (Kiss Péter: Erről van szó.)
Tehát amikor arról beszélünk, hogyan nézünk majd annak a munkavállalónak a szemébe, aki viszont milyen nagy összegeket fizet, akkor azt tudom mondani, hogy mindenképpen kellemesebben, még akkor is, ha viszonylag kedvezményezett lesz az alkalmi munka, hiszen eddig nem fizetett senki semmit. A helyzet javulni fog.
De jó lenne, ha képesek lennénk előregondolkodni hosszú távon úgy, hogy ezt a törvényt meghozzuk, és nem egyszer s mindenkorra letudjuk, hanem hozzunk egy olyat, ami pillanatnyilag működik, és majd térjünk vissza rá egy év múlva, két év múlva, fél év múlva - mit tudom én, akkor, amikor már más lesz a helyzet. De próbáljuk már megoldani azt (Az elnök a pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy lehetőleg már az első pillanatban is működjön a törvény, és ne ugyanúgy maradjon vagy majdnem ugyanúgy maradjon minden, mint eddig volt.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi