DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Full text search

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyűlés! E törvény benyújtása kapcsán elmondtuk már az ajánlás során, hogy itt egy nagyon fontos és megoldandó társadalmi kérdésről van szó, egyrészt a feketemunka visszaszorításáról, másrészt pedig a munkanélküliek sorsának valamiképpeni jogi rendezéséről is.
Teljes egészében egyetértek azzal, amit Filló Pál képviselőtársam mondott, ugyanakkor az ILO szervezete által vannak bizonyos normák, amelyeket be kell tartani, és ezeket a normákat nem lehet átlépni. Az a gondunk, hogy itt valamilyen módon valamilyen konstrukciót kellene találnunk, amely jogilag is elfogadható és jogilag is érvényesíthető, hogy különösen a mezőgazdaságban, de más területen is, ahol ezeknek az alkalmi munkáknak hosszabb és szélesebb a lehetősége, ott valamilyen módon olyan konstrukciót alkalmazzunk, amelyik jogszerű, amelyik szabályszerű, amelyik megfelel a törvényességnek, de nem lépi át a nemzetközileg is elfogadott igazságos és szociális jogi normákat.
Gondolom, hogy azok a módosító javaslatok, amelyeket benyújtottunk, s amelyeket a szociális bizottság csak csütörtökön fog tárgyalni - tehát a csütörtöki napon kerülnek mint módosító javaslatok megtárgyalásra -, valamit finomít ezen a kérdésen, tehát valamennyire előbbre jutunk, s gondolom, hogy ez megszavazhatóvá válik, amikor majd dönteni fogunk a módosító javaslatokról.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi