DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Full text search

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Először is szeretnék bocsánatot kérni a tisztelt Háztól, hogy konfundáltam két törvényt. Hogy mentségemre szóljak, elmondom - tudniillik egyszerre dolgoztam a két módosító javaslaton -, hogy elsősorban a számozást néztem és nem azt, hogy itt két különböző törvényről van szó. Amikor Filló Pál kollégám nagyon helyesen elkezdte sorolni az észrevételeit, rögtön rájöttem, hogy mi történt.
Itt tulajdonképpen a közteherjegyek értékmagassága körül alakult ki bizonyos vita. Engem megnyugtatott az, amit Kiss Péter miniszter úr mondott, nevezetesen a közteherjegyérték véleményem szerint is magasnak tűnő 50 százalékos csökkentése, mert ez bizonyos fokig megoldja a kérdéseket. A bizottsági értekezleteken is többször elmondtam, különösen a nagyon alkalmi munkáknál érzek bizonyos nehézségeket, akkor, amikor például arról van szó, hogy egy vagy két nap történik meg. Akkor az a macera, ami ezzel kapcsolatban jelentkezik - bocsánat a kifejezésért -, sok embert távol fog tartani attól, hogy ezt a terhet vállalja.
(11.30)
De valójában a hivatalos ügyintézéstől való félelemről van szó, különösen a vidéki emberek nem nagyon szeretnek elmenni a polgármesteri hivatalba ezzel kapcsolatosan, mert hátha ott olyanokat kérdeznek tőlük, amik még kellemetlenebbek lennének, mint amivel ők bementek. Szóval, itt vannak ilyen jellegű gondok, ezeket a bizonyos kötöttségeket kellene az emberekben feloldani és a hivatalokkal kapcsolatos bizonyos ellenszenveket is oldani kellene: a hivatal legyen barátja az állampolgárnak, ne pedig valamiféle egzekútora, tehát bizonyos felelősségre vonó intézménye legyen.
Köszönöm szépen egyrészről a kiigazítást, másrészről pedig köszönöm szépen ezt az újabb közlést. Én úgy gondolom, hogy ha ez már az általános vita előtt belekerült volna a törvényjavaslatba, akkor jó néhány észrevételünk kiküszöbölődött volna.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi