DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN

Full text search

DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN
DR. JUHÁSZNÉ LÉVAI KATALIN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Megmondom őszintén, számomra ez a törvény arról szól, hogy a munkavállalók szempontjából mit hoz és mit jelent; úgy gondolom, ebből a szempontból kedvező. Kedvező, mert érdekeltté teszi a munkavállalót abban, hogy a feketemunka helyett - ha lehet - törvényes keretek között vállaljon munkát, még ha alkalmi munkáról van is szó.
Nem értem se Kávássy képviselő urat, se Aszódi Katalin képviselő asszonyt, hogy gondolják, hogy munkaadók között hogy lehet különbséget tenni. A közterhek mindnyájunkra vonatkoznak, mert akár egy közalkalmazott, akár egy nagyvállalatnál lévő dolgozó után majdnem 50 százalék teher van a munkaadón és a munkavállalón közösen. Az 500 forintos alsó határ nem éri el ezt az összeget. Nagy örömmel hallottuk miniszter úrtól, ha jövedelempótlóst alkalmaz alkalmi munkavállalóként a munkaadó, akkor ennek a fele, azaz 250 forint terheli a munkaadót. Ezek után nem értem, hogy miről vitatkozunk.
Még egyszer szeretném mondani: a munkavállalók szemszögéből nézve tartom ezt nagyon fontos lépésnek, és nagyon bízom abban, hogy a normálisan és racionálisan gondolkodó munkaadók élni fognak ezzel a lehetőséggel, mert egy országban nem lehet arra építeni, hogy hogy játsszam ki a törvényeket. Úgy gondolom, a munkaadók is a tisztességes munkát, a tisztességes adózást választják, és a lelkiismeretüket szeretnék tisztának tudni akkor, amikor embereket alkalmaznak. Törvényes keretek között csak ezt lehet biztosítani, és csak e mellett voksolhatunk.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi