DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Én a miniszter úr szavaira válaszolnék igen röviden. Nekem az a véleményem erről: itt nem az a kérdés, hogy az ország többsége hogy ítéli meg ezt, mert itt nem az ország többségéről, hanem a gazdáról és a falusi munkanélküliről, illetőleg agrárproletárról van alapvetően szó. Ennek kapcsán megjegyezném azt is: hogy lehet feketemunkának tekinteni azt, amit egy sokévszázados gyakorlat szentesít, amit a hagyomány, a gyakorlat teljes mértékben elfogad. Én ezt is vitatnám a magam részéről.
S hogy a gazdák hogy látják a kérdést, arra semmi sem jobb bizonyíték, mint az, hogy a múlt héten már szerte az országban tüntetések voltak. Tüntetés volt például Debrecenben a pénteki napon, amikor ezek a kérdések is szóba jöttek. És részemről nem a gazdák bujtogatásáról van szó, hanem arról, hogy egy olyan teher kerül itt törvényes megfogalmazásra, amit jelenleg a magyar gazda, a magyar mezőgazdaság nem tud elviselni, és ezt a körülményt mindenképpen figyelembe kell venni!
Ehhez fűzném még azt a gondolatot is, hogy amennyiben a munkahelyteremtést más vonatkozásban támogatjuk, akkor ezt erre a területre is terjesszük ki! Akárhogy nézzük, az alkalmi munka révén is munkahelyteremtésről van szó, tehát azt a gazdát, aki alkalmi munkást - legyen egy, kettő, három vagy tíz - alkalmaz, azt a gazdát is támogassa a kormány a megfelelő mértékben.
(11.40)
Ilyen módon talán még le lehet nyelni ezt a közteherjegyet, illetve tudomásul lehet venni, hogy a közteherjegy bevezetésére sor kerül.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi