DR. KERTÉSZ ZOLTÁN

Full text search

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN
DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Többen felvetették itt már valóban, hogy eléri-e ez a törvény az igazi célját.
Úgy gondolom, hogy a munkavállalók szempontjából bizonyára teljes mértékben, hisz többen említették már, hogy milyen lehetőséget biztosít, hogy a jövedelempótló támogatásban részesülők is egészségügyi ellátást kaphatnak, munkanélküli-segélyre jogosultságot, nyugdíjjogosultságot szerezhetnek s a többi.
A másik kérdésre nekem is kétségeim vannak, amit szintén többen elmondtak, hogy valóban kitereli-e ez a feketegazdaságból a látható területre ezeket a kérdéseket. Ebben már sajnos, vannak kétségeim, és különösen a mezőgazdaság vonatkozásában, hisz több módosító javaslatom is - és sok másnak is a javaslata - arra irányult, hogy valamilyen speciális szabályozókat próbáljunk a mezőgazdaság területére alkalmazni, hisz többen elmondták azt is, valóban nagyon alacsony a mezőgazdaságban a jövedelmezőség.
Hogy a módosító javaslataimat bizonyítsam, a tb-szabályok és az adószabályok is éppen ebben az évben módosításra kerültek, pont e miatt a jövedelmezőség miatt, tehát ezért gondoltam én is erre, hogy valamilyen különbséget kellene, kellett volna tenni ezekben a kérdésekben - nem akarom ismételni az okokat. Annak viszont én is nagyon örülök, amit miniszter úr mondott, hogy bizonyos vonatkozásban a tárca 50 százalékát átvállalja ezeknek a terheknek.
Úgy gondolom, hogy a táblázatról még nincs szó, ugye, tisztelt elnök asszony, az már a későbbiekben lesz - a táblázatok. (Közbeszólás a bal oldalon: Egyelőre.) Már most is? Ezzel kapcsolatban is több módosító javaslatot adtunk be, nevezetesen háromféle területen. Szerettük volna, ha kisebb lett volna a közteherjegyek értéke, és nyilván akkor ehhez kapcsolódóan az ellátási alap is. Erre irányult az 57. módosító javaslatunk, valamint hogy kevesebb sáv legyen, ezáltal sokkal áttekinthetőbb lett volna ez a kérdés.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi