FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm szépen, kedves elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Én nagyon sajnálom, hogy egy ilyen törvény vitájában az előttem szóló képviselőtársaim egy része - gondolok itt Kávássy képviselő úrra, illetve a képviselő asszony hozzászólására - jó lenne, kedves képviselőtársaim, ha a tényeket azért figyelembe vennénk!
Miközben én nagyon örülök annak, hogy a Kisgazdapárt frakciója részéről nagyon sokszor elhangzik az: milyen fontos az, hogy a nyugdíjasok tisztességes nyugdíjat kapjanak és hogy a munkanélküliek tisztességesen el legyenek látva, akkor viszont úgy gondolom, ehhez az a része is hozzátartozik a dolognak, hogy a gazdákat ne arra bujtassuk vagy ne abba az irányba toljuk, hogy ne fizessenek semmiféle közterhet, merthogy ez milyen jó dolog a gazdák számára. Én elismerem, biztos, hogy a gazdának ez nagyon jó, de az én szívem elsősorban nem a gazdák miatt aggódik, hanem azon munkavállalók miatt, akik nem tudnak jogszerző időt szerezni. Itt a legsúlyosabb probléma talán a jövedelempótló támogatáson lévő munkanélküliek esete, akiknek tulajdonképpen 180 nap munkaidőt kell szerezniük ahhoz, hogy ne essenek ki a rendszerből, és legalább a minimális megélhetésük biztosítva legyen.
Én úgy gondolom, hogy ez a törvény és pontosan az, amit Kiss Péter miniszter úr itt bejelentett, zálogát adhatja annak, hogy nagyon sok jövedelempótló támogatáson lévő munkanélkülinek a jövőben módja lesz arra, hogy ezt a 180 nap szolgálati időt megszerezze, és így utána továbbra is járhasson neki a jövedelempótló támogatás. Úgy gondolom, hogy ezzel nagyon sok emberen tudunk segíteni, és jó lenne, ha képviselőtársaim a hozzászólásaikban figyelemmel kísérnék azt, hogy itt végső soron ezzel együtt már mindenképpen jelentős kedvezmények vannak, amelyek mindenképpen támogatandók.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi