IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Parlament! Úgy gondolom, abban a különleges helyzetben vagyunk ezzel a törvénytervezettel kapcsolatban, hogy van remény arra, hogy egy konszenzus alakuljon ki, és egy olyan intézkedéssort tudjunk elindítani a magyar gazdaságban, amely mindenképpen elősegítné a tisztánlátást, illetve a szociális jogok érvényesülését. Mint kereszténydemokrata elsősorban innen szeretném megközelíteni a témát.
A törvénynek talán nem is az adóbevételi és egyéb ilyen vonatkozásait emelném ki. Véleményem szerint elsősorban azért van szükség erre a törvényre, hogy azok a leszakadt rétegek, amelyek az alkalmi munkavállalást, a napszámot igénybe veszik, amelyek gyakorlatilag erre rászorulnak, azok valóban bekerüljenek a biztosítotti hálózatba. Nekem mint osztályvezetőnek még annak idején volt alkalmam foglalkozni azzal, hogy a valamikor cselédsorban élő emberek milyen nehezen tudták összeszedegetni azokat a napokat, amelyek a minimálnyugdíjhoz szükségesek voltak a számukra. Sajnos - el kell mondanunk - most ez a szituáció újból jelentkezik, újratermelődik ez a helyzet, ezt mindenképpen meg kell oldanunk.
Én üdvözlöm a miniszter úr bejelentését ezzel kapcsolatban, de az indirekt el is ismeri azt, hogy ez a mérték, ami itt a terheket felrója, sok volt. Ezek szerint, ha 50 százalék, akkor ez gyakorlatilag 100 százalékkal magasabb, mint ami elviselhető. Ez a megoldás is nagyon jó, de ez tükrözi azt, hogy a piaci viszonyok között ezt nem tudják valóban teljesíteni. A piaci feltételekhez kell; nem a munkavállaló, hanem a munkaadó részéről közelítjük meg, mert őrajta múlik az, hogy bejelenti, nem jelenti be, hogyan foglalkoztatja. A piaci feltételek azt követelik meg, hogy legalábbis a jelen időszakban lényegesen alacsonyabban állapítsuk meg, a piaci mértékhez igazítsuk a terheket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ez nem lehet több 20 százaléknál.
Köszönöm, elnök asszony, a türelmét.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi