SZABÓ RUDOLFNÉ DR.

Full text search

SZABÓ RUDOLFNÉ DR.
SZABÓ RUDOLFNÉ DR. (SZDSZ): Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Ház! Az általános vita során több mindent elmondtunk ezzel a törvényjavaslattal kapcsolatosan, többek között megegyezés volt, mert hisz minden párt kinyilvánította, hogy erre a törvényre szükség van, pontosan azokból az okokból adódóan, amik itt elhangzottak. Nem hiszem, hogy ezt a mai napon bárki tagadni kívánná vagy megtenné.
Elmondtuk viszont a törvényjavaslat tárgyalása kapcsán a felmerült dilemmáinkat, problémáinkat, szóba került, hogy magas a közteherjegy, szóba került az 5 nap, hogy jó lenne eltörölni, és csak a 15 nap maradjon. Szóba került az is, hogy mindaz, ami itt elhangzott, az egyéni vállalkozókra is vonatkozzon.
Meg kell most állapítsuk a törvényjavaslat tárgyalása vége felé, hogy bizony, kedvező elmozdulás történt a vita során, a kormány fogékony volt az elhangzott felvetésekre, hisz a kategóriákat csökkentette, a közteherjegy összegét csökkentette, a törvény hatályát kívánja kiterjeszteni az egyéni vállalkozókra, és még sorolhatnám, hogy milyen irányban mozdult el, vagy történtek a módosítások.
Most számomra érthetetlen, hogy itt ijesztgetések hangzanak el, amit jó lenne elkerülni. Hisz mindnyájunknak a közös érdeke, hogy ezt minél többen vegyék igénybe, és ez bizony a munkaadóknak, persze még jobban a munkavállalóknak is az érdeke; tehát, túlmutatóan a törvényjavaslaton, nyilvánvalóan mindnyájunknak az érdeke. Éppen ezért nem szolgáljuk jól az ügyet, ha olyanokkal ijesztgetjük az embereket, hogy ez növelni fogja a terheket, miután tisztán tudjuk, hogy ez nem így igaz.
Éppen ezért - és befejezem - inkább azt szeretném kérni, hogy minél nagyobb propagandát fejtsünk ki annak érdekében, hogy ezt sokan vegyék igénybe, és ne az ellenkezőjét tegyék.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi