VEÉR MIKLÓS

Full text search

VEÉR MIKLÓS
VEÉR MIKLÓS (MSZP): Tisztelt Országgyűlés! Alelnök Asszony! Képviselőtársaim! Nem akarok itt külön válaszolni egy-két hozzászólásra, csupán egy megjegyzést teszek. Sokáig az volt a vágyam, hogy legyen gondolkodás a rendszerünkben, most pedig az a vágyam, hogy legyen rendszer a gondolkodásunkban. Nem lehet ügyeket kiragadni, az adott vonatkozások figyelembevétele nélkül megítélni a helyzetet, csak egy valamire gondolni, hanem ezeket a munkavállalói ügyeket is összefoglalóan, összességében kell kezelni!
Én a gyakorlatból tudom, hogy a foglalkoztatók, tehát azok, akik alkalmi munkást kívánnak foglalkoztatni, egyszerűen nem találnak alkalmi munkást. Mikor fognak találni? Ha a munkavállaló is érdekelt lesz abban, hogy ő igenis jogszerző időt szerezzen, ez a jogszerző idő pedig csak akkor létesülhet, ha ez munkaviszonynak számít, és a munkaviszony a lényege annak, hogy az alkalmi munkavállalói könyvvel rendelkezők munkaviszonyként kezelhetik azt az időt, amit ott töltenek.
A másik, amit itt a közteherjegy körüli vitában hallok: ez a közteherjegy egyszerűsített formában tartalmazza mind a munkavállalót, mind a munkáltatót terhelő járulékok és - a törvényjavaslat szerint - a munkavállaló bérjövedelméhez rendelt 10 százalékos szja-adóelőleget is. Ezt a törvényjavaslat mellékletéhez kiadott részletes indokolásban is olvashatjuk. Én azt hiszem, hogy ha végiggondoljuk, valamennyien rádöbbenhetünk arra, hogy ez egy jó intézmény lesz, és ne legyen baj az, hogy ezt most véletlenül ennek a kormánypártnak az időszakában kerül bevezetésre.
Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi