T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Annak okán, hogy felszólalása bevezetőjében és befejezésében párszor említette a vendéglátó-ipari helyzetet, és Surján László úr is erre reagált, szeretnék egy pár gondolatot elmondani.
Egyetért minisztériumunk képviselő asszonnyal és Surján képviselő úrral is természetesen abban, hogy a megkezdett intézkedések folytatandók, hiszen minisztériumunk, amikor nyilvánosságra került az az ügy, amely elindította ezt az egész folyamatot, akkor azonnal hathatósan és elég szigorúan intézkedéseket kezdeményezett, többek között a valószínűsíthetően köztörvényes bűnügyben feljelentést tett, és kérte az V. kerületi jegyzőt, hogy jegyzői hatáskörében járjon el, hiszen van joga a szabálytalanul működő éttermeket, üzleteket bezáratni. Ennek következtében a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséggel együtt - mert hiszen a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget is kérte minisztériumunk a szigorúbb ellenőrzésre - több helyen végeztek ellenőrzéseket, és ennek kapcsán - mint ahogy a jegyző asszony is említette - 15 esetben került sor bezárásra, vendéglátóipari egység bezárására.
Természetesen minisztériumunk ezt a folyamatot elismeri és helyeseli, hiszen a fogyasztók megkárosítása - akár külföldi állampolgár, akár belföldi állampolgár - mindenképpen nagyon súlyos dolog. Mivel ez az ügy egyébként is nagyon nagy publicitást kapott, a külföldi, nemzetközi megítélésünk szempontjából is sarkalatos kérdés, a minisztériumunk a nagyköveteket értesítette az intézkedésekről, bízván abban, hogy ezzel is úgy gondolják, Magyarországnak fontos, hogy a külföldi állampolgárok milyenképpen érzik itt magukat, és Magyarország turisztikája nem fogja nagyon megszenvedni ezeket az eseményeket.
Köszönöm szépen figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi