ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Csehország, Lengyelország és Szlovákia árvízkárosultjainak megsegítéséről szóló politikai nyilatkozattervezet elfogadása. Az előterjesztést P/4734. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal előtt az előterjesztők nevében ismertetem a politikai nyilatkozat szövegét, majd erről az Országgyűlés - korábbi döntésének megfelelően - vita nélkül, gépi szavazással határoz.
Az Országgyűlés politikai nyilatkozata Csehország, Lengyelország és Szlovákiai árvízkárosultjainak megsegítéséről:
"A Magyar Országgyűlés képviselői megdöbbenéssel értesültek arról a pusztításról, amelyet a természeti katasztrófa okozott Csehországban, Lengyelországban és a szomszédos Szlovákiában. Az Országgyűlés együttérzését fejezi ki a rendkívül súlyos veszteségek miatt a térség népeinek és parlamentjeinek.
Az Országgyűlés ezért megköszöni mindazoknak az áldozatvállalását, akik eddig segítséget nyújtottak a károsultaknak, és egyúttal felhívja a magyar állampolgárokat, társadalmi szervezeteket, önkormányzatokat, vállalkozásokat, az egész magyar népet, hogy lehetőségeik szerint nyújtsanak további támogatást a károk felszámolásához, a tragédiák következményeinek enyhítéséhez. Felkéri a Magyar Vöröskeresztet, karitatív szervezeteket, hogy a hozzájuk érkező adományokat minél előbb juttassák el a rászorultaknak.
Felkéri továbbá a Magyar Köztársaság kormányát, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett országok kormányaival és hazánk teherbíró képességét figyelembe véve nyújtson támogatást.
Gál Zoltán, az Országgyűlés elnöke; az MSZP-frakció nevében Toller László; az SZDSZ-frakció nevében Gaál Gyula; a Független Kisgazdapárt frakciója nevében Győriványi Sándor; a KDNP-frakció nevében Csépe Béla; a Fidesz-frakció nevében Deutsch Tamás; az MDF-frakció nevében Demeter Ervin; az MDNP-frakció nevében Szabó Iván."
Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Csehország, Lengyelország és Szlovákia árvízkárosultjainak megsegítéséről szóló politikai nyilatkozattervezetet. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 311 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a politikai nyilatkozattervezetet elfogadta.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi