BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! A szocialista frakció támogatta a nyugdíjreformot a szavazásnál és annak előkészítése során is. Számos módosító indítványt adtunk be mi magunk is ehhez a törvényjavaslathoz annak érdekében, hogy az előterjesztés néhány ponton még tartalmasabbá váljon. A módosító indítványok egy részét a kormány is támogatta, és ezek szavazásakor a parlament is megszavazta.
Úgy gondoljuk, hogy ez a nyugdíjreform hosszú távon az eljövendő generációknak ad egy, a jelenleginél jobb esélyt arra, hogy magasabb nyugdíjakat élvezzenek, és a jelenlegi generációknak is ad egy esélyt arra - elsősorban a nyugdíjasokra gondolok -, hogy nyugdíjuk biztonságát garantáljuk, értékállóságát garantáljuk. Ezek voltak a fő észrevételeink.
Külön is szeretném hangsúlyozni azt, hogy az a magánnyugdíjpénztár-rendszer, amelyet ezzel a törvényjavaslattal, illetve törvénnyel bevezetünk, az elmúlt évtizedek után először teremt arra lehetőséget, hogy valakinek a nyugdíjjáruléka, amelyet fizetéséből vonnak, köszönőviszonyban legyen azzal a nyugdíjjal, amelyet majdan élvezni fog. Tehát ez egy olyan nyugdíjreform, amely a jelenlegi nyugdíjasok biztonságos nyugdíját garantálja, és a jövő generációnak egy, a jelenleginél jobb esélyt teremt. Mindezek miatt a szocialista frakció a javaslatot támogatta szavazatával.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi