DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. A kereszténydemokraták is elutasították a törvényjavaslatot, tulajdonképpen sajnálattal. Sajnálattal, mert úgy érezzük, a nyugdíjreformnak olyannak kellene lennie, hogy a Ház mindkét oldalán mindenki elfogadja. Nagy távlatokra szóló beavatkozásról van szó; azonban úgy ítéltük meg, hogy nem adhatjuk a szavazatunkat ehhez a nyugdíjváltozathoz.
Nekünk szintén nem magával a tőkefedezeti rendszerrel, hanem annak a kötelező jellegével van bajunk. Megítélésünk szerint azon az úton lehetett volna végigmenni, amelyen '92-ben elindultunk; és ha gyöngécskének tapasztaltuk a tőkefedezeti rendszer eddigi jelenlétét Magyarországon, további kedvezményekkel, előnyadással lehetett volna rábírni az embereket, hogy ebben részt vegyenek. A kényszer nem szerencsés megoldás. Azt mondják, hogy a gazdagok szeretik magukat tőkefedezeti nyugdíjrendszerrel biztosítani, és lám, mi milyen jók vagyunk, mert a szegényeknek is lehetővé tettük ezt.
Ez egy kicsit olyan: jó dolog Mercedesre gyűjteni, de ha minden állampolgár a létminimum szintjén is törvényben kötelezett arra, hogy Mercedesre gyűjtsön, félő, hogy soká kapja meg a slusszkulcsot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Kereszténydemokrata Néppárt padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi