SÁNDORFFY OTTÓ

Full text search

SÁNDORFFY OTTÓ
SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt nem veti el a tőkefedezeti pillér létrehozását, de gazdasági okból jelen pillanatban nem látja indokoltnak.
Inkább politikai oka van a mostani nyugdíjreformnak, ezért passzírozták át akkor is, ha tudva tudják, hogy a törvény nagyon gyenge, egyenesen rossz; csak az a cél lebegett a beterjesztő előtt, hogy a '91-ben hozott határozatot lebontsa. Négyszáznál több módosító javaslat érkezett a törvényhez - ilyen törvény nem lehet jó! Ez a hozzáértés súlyos hiányát igazolja, nem beszélve az alkotmányossági kérdések nehezen érthető, illetve bonyolult voltáról.
El kell mondanom, hogy ha a befizetés és a nyugdíj között szoros kapcsolatot akarunk, akkor elég lett volna, ha a meglévő intézetet kötelezzük a tőkefedezeti számla vezetésére.
A Független Kisgazdapárt, ha hatalomra jut, nagyon kritikusan fogja elemezni ezt a helyzetet, nem lesz rest cselekedni; miközben hangsúlyozom: a reformra szükség van, de szerencsésebb lett volna a kisebb mértékű, fokozatos, gondosabb bevezetése.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi