UNGÁR KLÁRA

Full text search

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. A Szabad Demokraták Szövetsége a kezdetektől fogva támogatta a nyugdíjreformot. Támogattuk a benyújtott kormánytervezetet is, és próbáltuk módosító indítványokkal jobbá tenni. Úgy gondolom, hogy nagyon jó együttműködés alakult ki a bizottságokban a módosító indítványokat benyújtó képviselők és a kormány tagjai között. Ezt bizonyítja, hogy számos indítványt a kormány elfogadott, tehát ténylegesen egy jó nyugdíjreform, egy jó magánnyugdíjrendszer kialakítása volt az előkészítők és a döntéshozók szándéka is, és eszerint is cselekedtek.
A szabaddemokraták a magánnyugdíj intézményrendszerét támogatják egyrészt azért, mert magán, és a magántulajdont erősíti; ez a szabaddemokraták értékrendjével teljesen egybevág, sőt azt gondolom, hogy leginkább a szabaddemokraták értékrendjét képviseli.
Támogatjuk azért, mert a gazdaság számára a jelenlegi nyugdíjrendszerhez képest lényeges előnyöket nyújt a gazdaság számára is. Tehát minden olyan érvelést, amely azt állítja, hogy először gazdasági fejlődésnek kell megtörténnie, és aztán kell nyugdíjreformot csinálni, el kell vetni, hiszen a gazdaság fejlődését elő kell segíteni úgy is, hogy a gazdaság számára hátrányt okozó nyugdíjreformot, nyugdíjrendszert korrigálnunk kell, meg kell reformálnunk. Minden olyan felvetést el kell vetni, és vissza kell utasítani, amely azt mondja, hogy a jelenlegi nyugdíjasok számára ez a reform bizonytalanságot okoz. Nem! A jelenlegi nyugdíjreform a jelenlegi nyugdíjasok számára is lényegesen nagyobb biztonságot nyújt, lényegesen nagyobb garanciát nyújt arra, hogy a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíja értékálló lesz, és valóban lépést fognak tudni tartani az aktív keresők jövedelmeivel.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi