ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. számú törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4297. számon, az egységes javaslatot pedig T/4297/30. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az előterjesztő módosító javaslatot nyújtott be, és erről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4297/32. számon.
Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánják-e a javaslatot szóban is megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.
Most tehát a záróvitára kerül sor. Megkérdezem képviselőtársaim, kíván-e valaki felszólalni az ajánlás 1. pontjához, amely szövegmódosítást tartalmaz a törvényjavaslat 1. §-ának szövegében. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkező nincs, a záróvitát lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatról történő határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatát a T/4297/32. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 248 igen szavazattal, 35 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. számú törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 234 igen szavazattal, 58 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Megkérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni.
Megadom a szót Pusztai Erzsébet képviselő asszonynak, aki Magyar Demokrata Néppárt szavazatát kívánja megindokolni.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi