ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4233. számon, az egységes javaslatot pedig T/4233/15. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatot nyújtott be, és erről ajánlást készített T/4233/16. számon. Megkérdezem Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kívánja-e a módosító javaslatot szóban is megindokolni. (Dr. Hack Péter jelzi, hogy nem.) Nem kívánja.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelzi hozzászólási szándékát.) Nem kíván.
Tisztelt Országgyűlés! A záróvitát lezárom.
A módosító javaslatról történő határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság jogtechnikai pontosítást tartalmazó módosító javaslatát az ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 236 igen szavazattal, 14 nem szavazattal, 34 tartózkodás mellett elfogadta.
(10.50)
Tisztelt Országgyűlés! Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 50 nem szavazattal, 39 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta. (Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem a képviselőcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. Megadom a szót Benkő András képviselő úrnak, Magyar Szocialista Párt. (Dr. Benkő András: A gépemet tessék bekapcsolni! - Közbeszólások: A gépet kellene bekapcsolni!) A gépet kéri bekapcsolni, értem. (Taps az MSZP soraiban. - Közbeszólások: Nincs hang! Hangot!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi