ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Most a napirend további részéről határozunk. Előtte azonban tájékoztatom önöket, hogy a holnapi napon a személyi javaslatokról történő határozathozatal kiegészül a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma elnökségi tagjának választásával.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a házbizottság napirendi ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatal következne, de az Országgyűlés láthatóan nem határozatképes; márpedig szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyűlést: ahhoz, hogy a Házszabály módosítására vonatkozó javaslat részletes vitáját lefolytathassuk, a Háznak határozatképesnek kellene lennie - meg sem kísérelem, mert láthatóan nem határozatképes a Ház. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Próbáljuk meg!) Ha a Ház úgy kívánja, megpróbálom, tisztelt Országgyűlés.
Múlt heti ülésünkön tehát lezártuk a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY-határozat módosításáról szóló H/4314. számú országgyűlési határozati javaslatot.
Indítványozom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az előterjesztést bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Több képviselő jelzi, hogy nem működik a gépük.)
Tisztelt Országgyűlés! Szöllősi Istvánné képviselő asszony szavazatával 160 igen, 11 nem és 1 tartózkodás mellett - Pozsgai Balázst is ide számítva - sem határozatképes a Ház.
Tisztelt Országgyűlés! Ebben a kérdésben nem tudunk dönteni. Mivel ez a téma a kiküldött anyagban szerepelt, a hiányzó képviselők névsorát nyilvánosságra fogom hozni. (Közbeszólások. - Kovács László: Szégyelljék magukat...)
A részletes vitára holnap este kerül sor, mert holnap délután feltehetőleg tudunk határozni a részletes vitára bocsátás kérdésében.
Tisztelt Országgyűlés! Ezek után a honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény módosításáról folytatjuk a munkát.
Az elnöklést átadom Maczó Ágnes alelnök asszonynak, és a szót pedig majd egy kétperces szünet után Fodor István államtitkár úrnak. (Rövid szünet. - A képviselők nagy része elhagyja a termet.)
(Az elnöki széket G. Nagyné dr. Maczó Ágnes, az Országgyűlés alelnöke,
a jegyzői székeket dr. Kávássy Sándor és Póda Jenő foglalja el.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi