DÖGEI IMRE

Full text search

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Mélyen tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! Ezen indítvány abból a gondolatból született, hogy 1917-ben alkotott a Magyar Országgyűlés egy rendelkezést, amely a hazáért küzdő hősök emlékének megörökítéséről szólt. Az időközben eltelt évtizedek folyamán ez a rendelet megszűnt. Tudjuk, hogy a szájhagyomány és az emberi érzések kimagasló teljesítménye az, hogy csak nem feledkezett meg a magyar nép a magyar hősökről. Ide tartozik az 1914-es háború, a második világháború, az '56-os események és minden olyan esemény, ami a magyar népet emberveszteség tekintetében szorosan érintette.
Én nagy tisztelettel és szeretettel kérem önöket, hogy az általam benyújtott törvényjavaslatot szíveskedjenek megfontolni és elfogadni. Adózunk ezzel a gesztussal a magyar nép valamennyi áldozata emlékére.
Kérem, ezt a törvényjavaslatot úgy fontoljuk meg, hogy egy kegyeletet rovunk le mindazon megmaradt árváknak, édesanyáknak, férjeknek, akik ezt az óriási szenvedést végigélték.
(17.20)
Nagy tisztelettel kérem ismételten a mélyen tisztelt Országgyűlés valamennyi tagját - és szeretettel ajánlom figyelmükbe - ennek a törvénynek az elfogadására. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az FKGP és az MDF padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi