CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy véljük, hogy ezen a héten valóban történelmi esemény előtt áll az ország, amennyiben aláírásra kerül a Vatikánnal megkötött egyezmény. Ennek a keretében történik meg valamiféle helyreigazítása annak a jelenlegi, igen siralmas helyzetnek, melyben a katolikus egyház mint történelmi egyház nem tudja betölteni méltó szerepét a társadalomban. Ennek valamiféle helyreigazítása történik meg.
Mindjárt hozzáteszem, hogy nemcsak a katolikus egyházat illeti meg ez, hanem a többi történelmi egyházat is, és természetesen figyelembe kell venni ennek az önkormányzati összefüggéseit - ez természetes. De ugyanakkor ezt a megállapodást ellenezni, ami a szabaddemokraták részéről megtörtént - és ez tény -, ezt nem tudjuk mi sem másképp értékelni, mint egy javuló helyzetben egy olyan gáncsnak a vetése, amely akadályozza a magyar társadalom megfelelő fejlődését, a megbékélést és a magyar jövőt. Egy ilyen merényletnek tudjuk csak felfogni azt, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége még az aláírás előtti napokban is ellenvéleményt hangoztat, holott a kormánykoalíció tagja, a kormánykoalíciónak a része.
Mi is felszólítjuk a Szabad Demokraták Szövetségét, hogy hagyjon fel ezzel a tevékenységével, amellyel most, ezekben a napokban a katolikus egyházat kívánja lejáratni. Hangsúlyozzuk azt, hogy nemcsak a katolikus egyházról van itt szó; nyilvánvaló, hogy a Vatikánnal kötött egyezmény csak rá vonatkozik, hisz egy nemzetközi vonatkozásban csak vele lehet ezt megkötni. De ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a többi történelmi egyházzal is hasonló megállapodás készül. Teljesen függetlenül attól, hogy ki kormányoz Magyarországon, mi üdvözöljük ezt a megállapodást.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi