DR. SÜMEGHY CSABA

Full text search

DR. SÜMEGHY CSABA
DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Fidesz igennel szavazott a munkatörvény-módosításra. Tette ezt annak ellenére, hogy mint vezérszónoki hozzászólásunkban kifejtettük, jó néhány kérdésben az előterjesztett törvényjavaslatot nem tartottuk teljesen kiérleltnek. Úgy láttuk, hogy egy későbbi, időben eltolt beterjesztés jobban szolgálta volna a magyar munka világának érdekeit. Igennel szavaztuk annak ellenére, hogy megállapításunk szerint tulajdonképpen az általam ismertetett munkavállalói érdekvédelemmel szemben elsődlegesen a szakszervezeti jogok és védelem kerültek előtérbe, de ezek a hibák a módosító indítványok során kiküszöbölést nyertek.
Megszavazta a Fidesz a munka törvénykönyvét annak ellenére, hogy jó néhány olyan paragrafus került a törvénytervezetbe, amelyek jogilag sem voltak elfogadhatók. Tettük ezt mindazért, mert szent meggyőződésünk volt, hogy ma a becsületes munkáltatókat és munkavállalókat védelem illeti meg, és ezt a védelmet mindenféleképpen biztosítani kell ahhoz, hogy a magyar gazdaság fejlődési útja töretlen lehessen az elkövetkezendő időben.
Végső soron az igen szavazatunkat az alapozta meg, hogy a kormány - három év alatt tőle teljesen szokatlan módon - a Fidesz módosító indítványainak döntő részét elfogadta, és azoknak nem a politikai súlyát, hanem a szakmai érveit vette figyelembe. Úgy gondolom, hogy ez a jövő szempontjából is elgondolkoztató lépés volt.
Végső soron az döntött az igen szavazatunk mellett, hogy ami hiányzott, és az SZDSZ-es képviselőtársam említette - amivel az ÉT nem értett egyet, a munkaadói oldal -, a Fidesz által beterjesztett külön munkatörvénykönyv-tervezetben a kormány elfogadta és támogatta. Ezzel együtt úgy gondoltuk, hogy igennel fogunk a munka törvénykönyvre szavazni. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi