GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Kávássy Képviselő Úr! Erősen az a meggyőződésem, hogy nem tetszett végigolvasni ezt a törvényjavaslatot, és feltehetően nem jutott már el az 5. §-ig sem. Rögtön megmondom, miért. Hiszem, hogy ezért nem talált választ arra, kinek használ ez a törvény. Ez a törvény valóban azért az agrárproletárért született, aki ma kiszolgáltatott helyzetben van még a kistermelővel szemben is. Ezeknek ezrei élnek ma a magyar faluban. Megmondom, miért. Ha eljutott volna a 8. § (4) bekezdéséig, akkor ott megtalálta volna, hogy egészségügyi szolgáltatásra, baleseti, egészségügyi vagy szolgálati időre válik jogosulttá az, aki ebbe a rendszerbe bekerül, tehát róluk van szó.
A másik: az 5. § (2) bekezdésében egyértelműen benne van, hogy a falusi jegyző megállapodás alapján megteheti, és kiállíthatja ezt a könyvet.
Befejezésül még egy gondolatot. Kedves Kávássy Úr! Ez egy nagyon érdekes felfogás; miközben a kistermelőt próbálja védeni ebben a szituációban, a másik oldalról beszélünk a közteherviselésről. El kéne egyszer dönteni, hogy az ipari munkásság viselje az összes közterhet, és - befejezésül hadd mondjam - ezzel tovább nyitjuk az agrárollót, mert növeljük az árakat a közterhek miatt, egy rétegnek pedig a törvény erejénél fogva elismerjük, hogy nem kell részt vállalniuk semminemű közteherviselésben, sem az adózásban, sem a járulékok fizetésében.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi