GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Örülök, hogy e késői órán egy kormánypárti képviselő, Veér Miklós barátunk mondta ki, hogy vitatkozni kell erről a törvényről, mert ez nagyon fontos.
A Független Kisgazdapárt sem időben, sem tartalmában nem tartja tárgyalásra alkalmasnak ezt a törvénytervezetet. Kicsit sanda szándékot is érzünk akkor, amikor este fél 10-kor vitatkozunk erről a nagyon sokakat, tízezreket érintő kérdésről. De mi azt mondjuk, nemcsak tízezreket érint, hanem az egész magyar nemzetet érinti - ahogy Kávássy képviselőtársunk kifejtette -, hisz a magyar falu, a vidék lakosságmegtartó ereje attól függ, hogy a parlagon lévő több százezer hektárt meg tudják-e művelni. Mert sajnos több százezer hektár szántó parlagon van, ami még növekedni is fog, hisz a szövetkezetek többsége nem tud munkát adni az embereknek, sőt többnyire a vagyont is felélik.
Egyedül az életképes családi magángazdaságok adhatnának megélhetési lehetőséget, főleg annak, aki akár egy-két napszámost is alkalmaz idényjellegű munkáknál. Hiszen nemcsak gabonatermesztésből áll - vagy kellene hogy álljon - a magyar mezőgazdaság, hanem munkaigényes növények termesztéséből, kertészkedésből is, amelyekben sok embert lehetne idényjelleggel foglalkoztatni.
A kormány szándéka - ebben természetesen egyetértünk Veér Miklóssal és a többi kormánypárti képviselővel - tisztességes, mert épp ezeknek az embereknek az érdekében próbál tenni valamit. Akik jó pár évtizedet éltek, és dolgoztak különféle gazdaságokban, tudják, hogy például a hatvanas években a szövetkezetek szervezésekor azok a szerencsétlen kertészeti dolgozók, akik napokig a tűző napon dolgoztak, és munkajogilag nem voltak bejegyezve, nem kapnak nyugdíjat, és egyéb problémáik is vannak, amiket párperces hozzászólásomban majd szeretnék kifejteni ezekben a késői órákban.
Ezért ítéli el a Független Kisgazdapárt ezt a törvényt, és se időben, se tartalmában nem tartja tárgyalásra alkalmasnak. A kormány ugyanúgy fog járni ezzel, mint a havi 1800 forintos egészségügyi hozzájárulással, amit az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek talált, és a társadalom sem fogadott el. Ezt se fogadja el így a társadalom!
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi