DR. RAPCSÁK ANDRÁS

Full text search

DR. RAPCSÁK ANDRÁS
DR. RAPCSÁK ANDRÁS (KDNP): Államtitkár asszony, köszönöm a válaszát. Örülök neki, hogy jogértelmezésre hívta fel a figyelmet; saját praxisomból beszélek, tudniillik Hódmezővásárhely az ország legjobb közüzemi, vízi közmű alkotását, szennyvíztisztítóját hozta létre a múlt évben. Bizonyos mértékig előremutató tevékenység van, mert hasznosítani kívánja a szennyvíziszapot. A hasznosítás esetén ez a jogértelmezés viszont kötelezővé válik, és a minősítés is kötelezővé válik. Bizonyos mértékig - természetesen meg fogom keresni a minisztériumot is - gátjává válik egy takarékosabb üzemnek, mert tudjuk, hogy iszapkezelést is csinálunk, plusz még büntetjük a fogyasztót azzal, hogy - mit tudom én - veszélyes hulladékként helyezzük el. Ez talán nem segíti elő a szennyvízkezelés elterjedését. Erről van szó, tulajdonképpen ez volt a kérdésem mögött.
A másik fontos dolog - és úgy érzem, a végrehajtási utasításokban egyértelműbben lehet eljárni -, hogy valóban rá kell telepíteni az önkormányzatokra, illetve a környezetvédelmi felügyelőségekre, hogy éljenek azzal a lehetőségükkel, hogy felderítsék, és mintegy feltérképezzék az adott gyűjtőterületen az ipari fogyasztókat. Valóban ott, a tetthelyen kell elérni - tehát nem az önkormányzatokon, illetve a szennyvíztisztító üzemeltetőjén keresztül, hanem a szennyeződést kibocsátón keresztül kell érvényesíteni azokat a környezetvédelmi szempontokat, amiket államtitkár asszony elmondott. (Folyamatos zaj.)
Mondom, ezek figyelembevételével egyébként úgy érzem, hogy van lehetőség módosításra, javaslattal is fogok élni. Természetesen a válaszát elfogadom. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi